IMPLICATIONS AND CONSEQUENCES OF ILLEGITIMATE CHILD (WALAD AI-ZINA) IN ISLAMIC LAW: A CLASSICAL VIEW - Sujimon, Md Som (Jurnal Syariah, 2019)
Artikel ini menghuraikan konsep anak zina (walad al-zina) menurut pandangan Islam. Juga dibincangkan dengan terperinci perkaraperkara yang berhubung dengan perzinaan dan kesannya serta akibat kepada anak hasil dari perzinaan. Perkara utama yang ditekankan ialah kedudukan anak zina dari aspek moral dan agama, di samping kepada siapakah mereka dinasabkan